Progressief Dinkelland bundelt de krachten

31 oktober 2021

PvdA en GroenLinks verkennen de mogelijkheden om in Dinkelland tot een brede progressieve samenwerking te komen. Afgelopen woensdag 27 oktober hebben PvdA bestuur en fractie daarvoor van de leden het mandaat gekregen. Bij GroenLinks wordt hierover op 17 november door de leden een besluit genomen.

PvdA en GroenLinks hebben inhoudelijk meer overeenkomsten dan verschillen. De afgelopen jaren is dat in Dinkelland in de raadsvergaderingen vaak gebleken. Er ligt nu een mooie kans om onze krachten te bundelen voor de Dinkellandse gemeenschap. Door samen te werken bundelen we kennis, ervaring en creativiteit voor de grote uitdagingen waar we in Dinkelland voor staan.

De afgelopen maanden zijn er diverse gesprekken gevoerd door afvaardigingen van de beide besturen en fracties over een mogelijke samenwerking. Open en positieve gesprekken, waaruit naar voren komt dat er voldoende basis is om een volgende stap te nemen.

De komende tijd wordt door de twee partijen onderzocht welke vorm de verdere samenwerking kan krijgen:

  • samenwerking en afspraken op specifieke thema’s,
  • een gemeenschappelijk verkiezingsprogramma en intensieve samenwerking,
  • of zelfs een gemeenschappelijk verkiezingsprogramma en een gezamenlijke kandidatenlijst.

De uitkomst staat nog niet vast, er is nog veel te doen, en uiteindelijk hebben de leden een laatste stem. Maar helder is alvast:

In Dinkelland is er ruimte voor een krachtig progressief, sociaal en groen geluid.

Door krachten te bundelen wordt dit geluid sterker.  En waar mensen een bijdrage willen leveren kijken PvdA en GroenLinks ook graag buiten de partijgrenzen, om thema’s verder uit te diepen en het verkiezingsprogramma nog steviger in de gemeenschap te verankeren. Daar komen we zeker op terug!

29 oktober 2021

Wilma Riesmeijer (GroenLinks) en Cel Severijn (PvdA)