PvdA vraagt aandacht voor molen Oude Hengel te Ootmarsum

Door Sander Slots op 8 maart 2019

Op dit moment is de molen van Oude Hengel in Ootmarsum beperkt toegankelijk en draait niet. Op de molen hangt een waarschuwingsbord. Een aantal fractieleden heeft de molen bezocht en constateert dat de molen inderdaad niet veilig en normaal kan draaien. Bij schade of ongelukken zijn de vrijwilligers persoonlijk aansprakelijk. Hoewel het college en de ambtenaren zeggen ermee bezig te zijn is het voor de politiek, de inwoners, de bezoekers en de vrijwilligers echter niet inzichtelijk wat er allemaal speelt. De molen is niet al te lang geleden al opgeknapt, maar kennelijk is dit niet genoeg om de molen echt als toeristische trekker op de kaart te zetten.

Daarom vraagt de PvdA Dinkelland om volgende informatie:

  • Hoe beoordeelt het college de huidige staat van de molen? Deelt het college de mening van de vrijwilligers en die van ons?
  • Wat moet er gedaan worden om de molen veilig en regelmatig te kunnen laten draaien?
  • Wat zijn hiervan de kosten en hoe kunnen deze gefinancierd worden?
  • Wat zijn de verdere plannen van de gemeente met de molen? Wanneer denkt het college dat de molen weer kan draaien?

Aanvullend zullen we in de commissievergadering van 12 maart (Sociaal Domein & Bestuur) vragen stellen over hoe het proces tot op heden gelopen is.

Met vriendelijke groet,

Sander Slots

Raadscommissielid PvdA Dinkelland

Sander Slots

Sander Slots

Ik ben Sander Slots, en woonachtig in Deurningen. Sinds 20 maart 2019 ben ik Statenlid voor de provincie Overijssel. De reden voor mij om politiek actief te zijn is dat dit mij een mogelijkheid biedt om mijn ideeën en gedachten voor een betere samenleving te verwezenlijken. Veel technische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau

Meer over Sander Slots