Steunfractie

Karin Mulders

Karin Mulders

Over Karin Mulders

Graag stel ik mij aan u voor, ik ben Karin Mulders, moeder van drie volwassen kinderen en omi van 2 heerlijke kleinkinderen. Geboren en getogen Denekampse. Ik maak vanaf april 2012 deel uit van PvdA Dinkelland, eerst als steunfractielid en sinds december 2012 als raadscommissielid.

Ik werk als editor en schrijver van artikelen voor een internationaal business magazine.  Dat is de commerciële kant van mijn leven, mijn sociaal maatschappelijke betrokkenheid kan ik kwijt in allerlei zaken die langskomen wanneer je je aansluit bij een politieke partij zoals de PvdA. Waar ik mij met name voor inzet vanuit een intrinsieke passie is de verbinding zoeken tussen natuur en milieu en de agrarische sector. Dit is ook een leerproces voor mijzelf want het is best lastig om een open mind te houden wanneer dingen je echt aan het hart gaan en ecologie en economie een schurende afweging is. Samenwerken voor weidevogels, akkervogels, bijen, vlinders, schoon oppervlaktewater, schone ondergrond, schone lucht in een gezonde omgeving terwijl je ook ruimte houdt voor een duurzame economische ontwikkeling op het platteland.

Ik heb mij daarom ook ingezet (samen met heel veel anderen!) voor het stoppen van de afvalwaterinjecties in Twente door de NAM, het stoppen van de Megavarkensstal aan de Hondeveldsweg in Weerselo/Saasveld. Ook zijn de vele brandstallen waarbij honderden dieren tegelijk levend verbranden een doorn in mijn oog en is de gezondheid van mensen, en dan met name van kinderen, die in een cirkel van twee kilometer rondom geitenstallen wonen een zorg waar snel duidelijkheid over moet komen.

Mijn gedachten zijn ook bij inkomen en zorg en hoe dit is georganiseerd. Er moet een verheffing komen in de zorg voor elkaar en daarmee bedoel ik dat deze zorg voor elkaar op allerlei gebied anders ingericht zou moeten worden. Met een bestaanszekerheid in inkomen en een baan en een zorgzekerheid waarbij je niemand meer over het hoofd ziet omdat deze zorg laagdrempelig en dichtbij is geregeld en je elkaar kent. Stoppen met pleisters plakken in de vorm van armoede coördinator, kindpakketten en voedselbanken, hoe goed bedoelt ook, maar de werkelijke oorzaak adresseren en bestaanszekerheid garanderen. En waarom zou je daar op lokaal niveau niet mee kunnen beginnen?

We hebben er voor geknokt de laatste vier jaar en daar gaan we onverminderd mee door. We zoeken de samenwerking daar waar het kan, zijn de luis in de pels daar waar het moet en slaan flink op de trom om zaken wakker en op te schudden!

Warme groet,

Karin Mulders